Независими експерти от английската компания Meshroom разработиха специален софтуер, който на базата на сложни изчисления е в състояние да визуализира как ще изглежда София след 10 години. Учените от MESHROOM започват да въвеждат данни, касаещи икономическото и политическо състояние на страната, както и фини детайли относно народопсихологията и манталитета на българина още преди няколко десетилетия, но едва преди броени часове, в резултат на тази многопластова симулация, софтуерът окончателно визуализира точен виртуален образ на бъдещето на столицата ни! 
От изображението става ясно, че през 2028 градската управа в крайна сметка вече е успяла да се справи с най-големия проблем на столицата - трафика, използвайки изключително напредничав похват - пълно и повсеместно обезлюдяване поради влошаване на условията за живот. По този начин от града трайно са премахнати всички превозни средства, заедно с прилежащите им хора. Чиста работа!
Повечето от емигрантите са потеглили към родните си краища с надежда за по-малка концентрация на твърди газови частици. Голяма част от софийската интелигенция се е оттеглила на доживотен йога ритрийт високо в родопските села или на северноегейските острови, където отглежда диви кози, медитира и продължава необезпокоявана да търси смисъла, ако не на живота, то поне на терапията с етерични масла. 
Кръгът бохеми наричащ себе си “Каймакът на Софийската Утайка” далновидно се е преселил по южното Черноморие, откъдето организира подписка за преместване на столицата в Ахтопол - град със значително по-добър градски дизайн от София, поносими цени и най-вече еднакво близо до двете най-важни места в познатата Вселена – бар “Кораба” в Синеморец и кръчмата “Старци -Разбойници” във Варвара. 
В самата столица са останали предимно кучета от породата Шопски самоед, които са оцелели благодарение на факта, че се хранят основно със строителни отпадъци, дребен чакъл и по-слабите представители на вида си. 
Вече повече от 15 години в София текат непрестанни ремонти. Всяка нова партия, която идва на власт, ремонтира ремонтите на предната и започва нови. Малкото останали жители на столицата вече не вярват на никого. Кандидат за президент и водещ с огромна преднина в предизборната надпревара е Румен - Котаракът Румен, тоз хубав човек, а единствената точка в предизборната му кампания е, след избирането му за президент да инсталира на мястото на фонтана убиец на площад Славейков съоръжение подобно на градинска пръскачка, посредством което да се изстрелва безплатен лаврак из целия град. 
Софийска община, в отчаян опит да спечели симпатиите на гражданите и студентите по архитектура, решава за годишнината от разрушаването на “Паметника 1300 години България” да го изгради наново. Този път пред билетния център, защото оригиналното му място е заето от гореспоменатия фонтан убиец, който пък е преместен там, понеже според някои имал сходна символика и към момента служи за екзекутиране на провинили се шефове на строителни фирми. Паметникът е сглобен набързо и некачествено от итонг, дъвка и някакво много скъпо китайско тиксо. За да прикрие плачевния резултат, общината го опакова с оранжево платнище и въжета, като в хитър ПР ход обявява, че това е проект на Христо Явашев. Christo, разбира се, отрича да има каквото и да е било общо с проекта, но кой е Christo да спори със Софийска община, която вече е усвоила европари за неговия хонорар. #SOFIA2028#SVETLOBADE6TE #HUBAVOE
РЕКЛАМА:
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

Популярни публикации

Най-четени