Най-скъпото училище в България е Англо-американското. Най-високата такса там е 23 020 евро на година, а ако се ползва транспорт – се добавя още 1565 евро. 


Англо-американското училище в столичния квартал Панчарево е едно и от най-труднодостъпните у нас. То се води към посолството на САЩ. Охранява се особено старателно. Постоянно около него кръжат полицейски патрулки, а входната врата е преградена с огромна бариера и е опасана с многобройни камери с висока разделителна способност. Постоянно влизат черни лимузини с дипломатически номера.


Това е нормално, защото с предимство да учат в елитното учебно заведение са децата на дипломатите от Американското и от Британското посолство и свързаните с тях институции. Според условията за постъпване в школото на второ място с предимство са всички останали американски и британски граждани, които пребивават в София.

След тях на опашката са служителите на дипломатическите представителства в България. После идва редът на представителите на чуждестранния бизнес и чужденците, които работят в български фирми. Ако останат свободни места, се предлага прием и на българчета.


Сега в училището има около 400 деца на възраст от 4 до 18 години от 42 страни.

Там се обучават децата на богатите и известни българи от политиката до шоубизнеса. В школото учат децата на Бербатов, фолкдивата Мария - Марая, ромският славей Азис-Рая, щерката на Цветан Цветанов и др.

Англо-американското училище и Американо-английската академия са в нови и изключително модерни сгради, където е помислено до детайл за удобствата на учениците и съвременния учебен процес.


Училищният комплекс е разположен в една от най-живописните части на Витоша, в района на Панчарево, на 70 000 кв.м. площ. Сградата има уникална съвременна архитектура и се състои от четири основни тела, разположени под формата на лъчи на застроена площ от 9 200 кв.м. Училището разполага с над 40 класни стаи, музикална зала, професионална зала за танци, просторна арт-зала, лаборатории по естествени науки и химия, компютърна зала, просторна библиотека 300 кв.м., физкултурен салон от 600 кв.м., стандартен размер футболно игрище с естествена трева, два открити тенискорта, зали и игрища за баскетбол и волейбол, богата детска площадка за малките ученици, театрална зала, просторна столова и др. Енергоспестяващи съоръжения, базирани на възобновяеми източниции са разположени на територията на училището. Архитектурата е съобразена с особеностите на околния ландшафт и позволява максимална осветеност на помещенията и класните стаи. Налице е пълен воден цикъл и пречиствателна станция за отпадни води. За отопление на водата се използва слънчева енергия.
РЕКЛАМА:
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

Популярни публикации

Най-четени