Драги жители на Младост, харесва ли ви трафика?
Харесват ли ви тесните двупосочни улички, изчакванията и разминаванията?
Харесва ли ви да бутате детските колички по улиците и да се разминавате с изнервените водачи?
А на вас, водачи, харесва ли ви да прекарвате все повече време от живота си в задръствания и търсене на паркоместа?
И да се мразите със съседите си заради тях? Харесва ли ви местата за отдих и разходки да стават все по-малко? Харесва ли ви все по-мръсния въздух породен от увеличаващия се трафик и възпрепятстването на въздушните потоци от Витоша в резултат на никнещите като гъби блокове?
"Инвеститорите" идват и си отиват. Те няма да живеят в нашия квартал, нито децата им. Това, което е построено, грешките и недоразуменията, които те и съучастниците им в лицето на Столична община и гл. архитект на София оставят след себе си, нямат връщане назад. Те ще ни надживеят и ще останат, като тумор, напомнящ за отчаянието, до което са ни докарали, равнодушието и смирението пред далаверите и алчността.
Създаването на необитаеми домове, които в София са над 25%, не е устойчива икономика, нито признак на предприемаческа мисъл. Те са единствения начин да се "осребрят" съмнително придобити имоти и капитали. Толкова е капацитета на днешните управници, институции и т.нар. строителни предприемачи, които не инвестират в инфраструктура и разширяване на София, а в нейното уплътняване. Вчера бяха Манастирски ливади (домът и гордостта на кмета г-жа Йорданка Фандъкова), Лозенец, Изток, днес вече на прицел сме Младост, Дружба, Лагера и др. Ще им позволим ли? Излезте и покажете, че не сте безразлични към Вашият дом.
Уважаеми съседи, Младост има нужда от Вас! Мястото, където живеем и където някои от нас са израсли, е застрашено от институционална некадърност, зависимост и алчност. Ще позволим ли цялата тази епидемия от съмнителни инвеститори, целящи да изпират капитали по най-примитивен начин - с бетонирането и съсипването на квартали и природа, да продължи и с нашия, и на децата ни дом? Ще позволим ли да продължават да съсипват качеството ни на живот и здравето ни със все по-неблагоприятни и нездравословни градски условия и среда?
Уважаеми съмишленици, не чакайте загражденията под балкона си, тогава вече ще е късно. Покажете вашата съпричастност и желание за по-уютен, зелен и спокоен квартал. Присъединете се към събитието във Фейсбук (https://www.facebook.com/events/2337451152950191/) и поканете приятелите и съседите си. И най-важното - елате на протеста на 25.09.2018 (вторник) от 19:00 часа на полянката на ул. "Св. Киприян" до метростанция "Александър Малинов".
Младост има нужда от Вас, ние вашите съседи също!

Зелен Младост, Фейсбук

РЕКЛАМА:
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 коментара:

Публикуване на коментар

Популярни публикации

Най-четени